background background
scroll

SCROLL

Samen naar
een gesloten
plastickringloop

Please make sure tag, size and text are provided

80% – een grote
stap naar
ons doel

We zijn ervan overtuigd dat de circulaire economie de beste benadering is om natuurlijke hulpbronnen gezamenlijk in stand te houden. Maar hoe kunnen we daartoe komen? Heel eenvoudig: door afval te vermijden, producten zo lang mogelijk te gebruiken, te herstellen, te upcyclen en te recyclen.

Voor Swirl® betekent dat specifiek: plastic afval zoveel mogelijk vermijden en gebruikt plastic recyclen en verwerken tot nieuwe producten.

Ons doel is om tegen 2025 alle plastic te recyclen in een gesloten kringloop, met behoud van onze gevestigde kwaliteitsnormen. Ontdek hier alle stappen van het proces op weg naar een duurzame toekomst.

Gesloten cyclus tot 2025

revolution

Onze recycling-revolutie

Het is tijd om onze benadering ten opzichte van plastic als materiaal te herzien en het actief te integreren in de circulaire economie. Zo gaat het in zijn werk:

Entdecke unseren Recycling-Prozess und
klicke auf die Hotspots,
um mehr zu erfahren

Onze belofte

We hebben grootse plannen! Met de technologieën waarover we beschikken, willen we pioniers worden in duurzaam afvalbeheer en tegelijk de kwaliteitsnormen van onze pedaalemmerzakken waarborgen. Daarom proberen we het productieproces en onze producten voortdurend te verbeteren om tegen 2025 voor plastic tot een recyclingsysteem met gesloten kringloop te komen. We vinden transparantie en eerlijkheid zeer belangrijk. Vanaf nu bieden we je hoogwaardige, verbeterde producten die gemaakt zijn van 80% gerecycled materiaal. En daar zijn we erg trots op!

We moeten eerlijk zijn: 80% is een goed begin

Het klopt dat er momenteel pedaalemmerzakken op de markt zijn met een nog hoger percentage gerecycled materiaal. Maar er is een groot verschil met ons nieuwe assortiment. Tot nu toe werden de meeste gerecyclede pedaalemmerzakken immers gemaakt van hoogwaardig pre-consumer afval uit de industrie. Onze nieuwste pedaalemmerzakken bestaan daarentegen voor 40% uit post-consumer afval. Daardoor zijn we een belangrijke afnemer van plasticafval van huishoudens en zorgen we voor een afname van de reeds bestaande afvalbergen.

De uitdaging is om met dit materiaal onze bestaande kwaliteitsnormen te handhaven. Daarom konden we tot nu toe slechts een beperkte hoeveelheid recyclaat uit post-consumer afval gebruiken. We doen er echter alles aan om het percentage post-consumer plastic in de toekomst te verhogen.

40% pre-consumer recyclaat Gerecycled materiaal uit industriële productieprocessen
40% post-consumer recyclaat Afval na gebruik, zoals verpakkingsmateriaal van gerecycled huishoudelijk plastic of landbouwplastic
20% nieuw materiaal Voor de sluiting, kleuren etc.

Waarom afval een waardevolle hulpbron is

Het is moeilijk om ons een leven voor te stellen zonder plastic. Met zijn nuttige eigenschappen is plastic een revolutionair materiaal dat talloze toepassingen heeft. Het zorgt voor hogere hygiënenormen, vereenvoudigt het transport en verlengt de houdbaarheid van voedsel. Maar wanneer het niet op de juiste manier wordt weggegooid, wordt het een probleem. Daarom kijken we op een nieuwe en meer verantwoordelijke manier naar plastic: niet als afval, maar als hulpbron.

Recyclen is een belangrijk onderdeel van een actieve circulaire economie en zorgt ervoor dat de waarde van het materiaal behouden blijft.

Samen kunnen we het verschil maken

Recyclen gebeurt overal, zowel thuis als in de industrie.

Door afval goed te sorteren, lever je een belangrijke bijdrage aan een duurzame toekomst. Correct gesorteerd afval is de juiste basis om nieuwe producten te maken.Brochure downloaden

Onze producten

Ongeacht het formaat, het type sluiting of de specifieke kenmerken, al onze pedaalemmerzakken zijn echt bijzonder:

Hoogwaardige kunststof materialen

scheurvast en lekvrij

Mooie kleuren

Gemaakt van 80% gerecycled plastic

(waarvan de helft afkomstig is van post-consumer afval)

Badkamer

Veilig en proper voor kleine pedaalemmers

Ga naar de productpagina
Scheurvast & Lekvrij met trekband

Met meerlagige folie voor optimale scheurvastheid

Ga naar de productpagina
Pedaalemmerzakken met elastische fixeerband

Snel aan te brengen en blijft stevig zitten

Ga naar de productpagina
Geparfumeerde pedaalemmerzakken

Een frisse geur wanneer u de zak vervangt

Ga naar de productpagina
Actif Fresh pedaalemmerzakken

Het citroensysteem vermindert vieze geurtjes in uw huishoudelijk afval.

Ga naar de productpagina
PRO Extra stevige afvalzakken

Handig en gemakkelijk voor zwaar afval

Ga naar de productpagina

Veelgestelde vragen

Recyclingproces
Productkwaliteit
Bedrijf
Wat is de rol van recycling vanuit milieuperspectief?
Recycling is een essentieel aspect van duurzame kunststofproductie en speelt dus een fundamentele rol bij de overgang van een lineaire naar een circulaire economie. Daarom vinden we dat het onze taak is om het percentage recyclede materialen in onze producten voortdurend te verhogen.
Waar halen we ons gerecyclede plastic vandaan?
We kopen onze grondstoffen bij verschillende recyclingbedrijven in heel Europa. We hechten veel belang aan hoge kwaliteitsnormen en gecertificeerde processen.
Hoe kan ik bijdragen aan de circulaire economie door mijn afval te sorteren?
Om succesvol te kunnen recyclen en de circulaire economie te ondersteunen, is het noodzakelijk dat iedereen zijn afval sorteert. Een hoge mate van recycling is alleen haalbaar als zoveel mogelijk verpakkingen worden ingezameld en correct worden gescheiden. Een goede afvalscheiding houdt in dat plastic verpakkingen niet samen met het restafval worden weggegooid. Restafval wordt namelijk verbrand en kan niet meer worden gerecycled. Andersom geldt hetzelfde: restafval mag niet bij gebruikte plastic verpakkingen terechtkomen. Dat heeft een negatieve invloed op het recyclen en maakt het in sommige gevallen zelfs onmogelijk. In elk land en elke regio gelden echter specifieke afvalverwijderingssystemen en -richtlijnen. Daarom houd je je het best aan de aanbevelingen van je lokale afvalverwerkingsbedrijf of bestuur.
Is het mogelijk om pedaalemmerzakken te maken met 100% gerecyclede materialen?
Met de huidige technologie is het nog niet mogelijk om pedaalemmerzakken te maken met 100% gerecycled materiaal. Er zijn momenteel geen alternatieven voor kleurstoffen of de geïntegreerde sluiting. We blijven echter zoeken naar een oplossing voor dit probleem, zodat we die 100% kunnen behalen.
Waarom is het plastic bij Swirl® pedaalemmerzakken met gerecycled plastic dikker dan bij zakken zonder gerecycled materiaal?
Gerecycled polyethyleen is minder scheurvast dan nieuw materiaal. Daarom gebruiken we dikkere folie, zodat onze pedaalemmerzakken even scheurvast en lekvrij blijven. Pedaalemmerzakken met gerecycled plastic hebben dezelfde hoge kwaliteit als gewone pedaalemmerzakken.
Waarom wordt niet uitsluitend post-consumer plasticafval gebruikt als gerecyclede grondstof?
Bij het gebruik van post-consumer plasticafval is het een grote uitdaging om onze kwaliteitsnormen te handhaven. Daarom hebben we als eerste stap de hoeveelheid post-consumer materiaal aanzienlijk verhoogd tot 40%. Die nieuwe samenstelling is een goede basis voor verdere ontwikkelingen en verbeteringen. We spannen ons elke dag in om een manier te vinden om het percentage post-consumer afval in onze producten te vergroten.
Duurzaamheid
Wil je meer te weten komen over onze duurzaamheidsstrategie en over hoe belangrijk we dit onderwerp vinden? Ga dan naar https://www.melitta-group.com/en/Sustainability-898.html